Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax en Bayern treffen elkaar weer na 14 jaar

Ajax en Bayern treffen elkaar weer na 14 jaar

2 okt 2018, 07:46

MÜNCHEN (ANP) - Bayern Munchen is weliswaar de grote favoriet in groep E van de Champions League, toch hoopt Ajax dinsdagavond (aftrap 21.00 uur) op een stunt in de Allianz Arena.

Ajax kan vermoedelijk niet beschikken over Frenkie de Jong, die dinsdagavond apart van de groep trainde. Die training werd overigens uitgesteld, omdat Ajax later in München arriveerde wegens een stroomstoring op Schiphol.

Zowel Bayern als Ajax won de eerste groepswedstrijd. Bayern won in Lissabon met 2-0 van Benfica en Ajax was in de Amsterdam Arena duidelijk te sterk voor AEK Athene (3-0).

De laatste onderlinge duels dateren alweer van 2004, toen de twee clubs elkaar ook troffen in de groepsfase van de Champions League. Het werd in München 4-0, met drie treffers van Roy Makaay. Ruim twee maanden daarna wist hij ook in Amsterdam te scoren, maar aan dat duel hield Ajax wel een punt over: 2-2.

Huntelaar of Dolberg?

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.