Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax één goal verwijderd van recordaantal tegendoelpunten

15 mrt 2024, 08:39

Ajax is op weg naar een recordaantal tegendoelpunten in één seizoen. De Amsterdammers hebben dit seizoen, in alle competities, al 70 doelpunten tegen gekregen.

Het record in één seizoen staat op 71 en werd gevestigd in het seizoen 1958/1959. In 1960/1961 kreeg Ajax 70 doelpunten tegen.

Ajax kreeg in de Eredivisie 45 doelpunten tegen, in Europa 22 en in de KNVB-beker 3. Daar staan 75 gemaakte goals tegenover: 55 in de competitie, 18 in Europa en 2 in de KNVB-beker.

Er zijn nog negen duels te spelen in de Eredivisie. Zondag wacht Ajax de uitwedstrijd tegen Sparta. De ploeg van trainer John van 't Schip heeft dan mogelijk te maken met personele problemen. Donderdagavond vielen er drie verdedigers uit in de uitwedstrijd tegen Aston Villa: Ahmetcan Kaplan, Josip Šutalo en Devyne Rensch.

Ajax verloor donderdag met 4-0 in Birmingham en is daardoor uitgeschakeld in de Conference League.

John van 't Schip liet zich in gesprek met Noa Vahle uit over de dramatische avond bij Aston Villa: "Heel veel dingen zaten tegen". Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.