Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax duidelijke kampioen: 'Kans wordt op ruim 83 procent ingeschat'

Ajax duidelijke kampioen: 'Kans wordt op ruim 83 procent ingeschat'

22 apr 2020, 14:05

In de wetenschap dat er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt in de eredivisie, hebben de rekenaars van de Euro Club Index het resterende programma door de computer gehaald. Daar kwam een eindstand uit waarin Ajax als eerste eindigt met 6 punten voorsprong op AZ. Feyenoord zou, op 10 punten van Ajax, PSV net voor blijven en als derde eindigen.

De Euro Club Index, een samenwerking tussen databureau Gracenote en adviesbureau Hypercube, gaat daarbij uit van 100.000 simulaties van de rest van het seizoen. De kans dat Ajax kampioen was geworden wordt op ruim 83 procent ingeschat. Dat de titel naar AZ zou gaan is minder waarschijnlijk: 14,16 procent. ADO Den Haag en RKC Waalwijk zouden volgens de berekeningen op de onderste twee plaatsen eindigen.

Op het moment dat de competitie in maart werd stilgelegd vanwege de coronacrisis stonden Ajax en AZ gelijk in punten. Er moesten door de clubs nog acht - door sommige nog negen - duels worden afgewerkt.

Voor de mannen aan tafel zal deze uitslag niet als een verrassing komen. Ajax heeft het meeste recht op het kampioenschap, zo oordelen zij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.