Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ajax doet maar wat en ondertussen raken de spelers steeds meer de weg kwijt’

26 feb 2024, 09:19

Willem van Hanegem is in zijn column voor het Algemeen Dagblad niet te spreken over het optreden van Ajax in het uitduel met AZ (2-0).

Ajax verspeelde zondag tegen AZ voor de vierde keer op rij punten in de Eredivisie en bij De Kromme rijst dan ook de vraag. “Hoe diep kan deze club nog verder vallen? In Noorwegen wonnen ze een wedstrijd die ze eigenlijk niet konden winnen, zo slecht ging het."

"Dan kom je thuis uit Noorwegen en dan denk je als trainer: hoe moet het in godsnaam tegen AZ?", vervolgt Van Hanegem. "John van ’t Schip heeft de Griek Michael Valkanis meegenomen naar de ArenA en die heeft best veel in te brengen in Amsterdam. Ik vraag me af of hij heeft bedacht om dan maar in dat systeem met vijf verdedigers te gaan spelen."

Volgens de analist denken ze bij Ajax steeds weer de oplossing te hebben gevonden. "Eerst een vreemde Duitse technisch directeur, een keertje wat anders. Daarna een snelle trainerswissel. Vervolgens een peperdure Engelse speler uit de woestijn halen, die de ballen vooral breed en achteruit speelt en dan zegt de nieuwe trainer ook nog eens hetzelfde als de weggestuurde trainer, namelijk dat de spelers gewoon niks zijn. En nu dus weer een ander systeem. Om in Alkmaar te zien dat dat ook niet werkt.”

“Ajax doet maar wat, ook tegen AZ, en ondertussen raken de spelers steeds meer de weg kwijt. Brian Brobbey zit elke week de scheidsrechter achterna, omdat ze hem even hebben vastgehouden. Ze moeten daar in de zomer afscheid nemen van veel spelers. Dat kost een berg geld, maar het kan niet anders", besluit Van Hanegem.

Ajax-trainer John van 't Schip liet zich na afloop van het verloren duel met AZ uit over het nieuwe systeem. "Zeker voor herhaling vatbaar." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.