Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax denkt naast Luuk de Jong ook aan terugkeer van oud-Ajacied voor spitspositie'

'Ajax denkt naast Luuk de Jong ook aan terugkeer van oud-Ajacied voor spitspositie'

25 nov 2021, 15:56

In de Spaanse media verschenen afgelopen week berichten dat Ajax voormalig PSV-spits Luuk de Jong in de winterstop naar Amsterdam zou willen halen, als back-up voor de spitspositie. In de AD Voetbalpodcast reageert Ajax-watcher Johan Inan op die geruchten.

'Hoe serieus moeten we dit soort berichten nemen?', is de vraag aan Inan. Hij antwoordt: 'Ajax is daar wel bezig, op die positie. Maar Luuk de Jong is niet de enige gegadigde: ook de naam van Brian Brobbey valt nog steeds, want ze zien hem gewoon als een hele goede stand-in en misschien wel als spits van de toekomst. Omdat hij snel is, sterk is...' Luuk de Jong moet het vooral van de kopkracht hebben, maar als Ajax 70 minuten heeft gedomineerd en de tegenstander is kapot, dan is Brobbey de ideale invaller. Hij geeft dan het laatste zetje om de tegenstander te slopen.

Inan vindt het logisch dat Ajax op zoek is naar een back-up voor Haller: 'Ik vind gewoon dat je als Ajax zijnde altijd iets achter de hand moet hebben. Een spits waarmee je wat opportunistischer kan gaan spelen. En dat kan zowel met Luuk de Jong als Brobbey denk ik.' De Ajax-watcher denkt dat Brobbey zelf wel oren heeft naar een terugkeer: 'Want hij speelt heel weinig bij Leipzig en hij heeft het gewoon fantastisch naar zijn zin gehad bij Ajax. Hij is eigenlijk ook met een beetje buikpijn vertrokken. Luuk de Jong is, voor zover dat concreet is hoor, misschien wel een logischere optie: die zou je misschien wel kunnen huren.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.