Terug

Volg Vandaag Inside

‘Ajax denkt aan Xavi als opvolger van John van ’t Schip’

2 apr 2024, 17:01

Ajax is in de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer uitgekomen bij Xavi Hernández. Dat meldt het Spaanse Sport. Volgens de bron is Xavi een van de kandidaten om met ingang van het komend seizoen het takenpakket van John van ’t Schip over te nemen.

Xavi kondigde eind januari aan dat hij na dit seizoen stopt als trainer van FC Barcelona. “Op 30 juni vertrek ik bij de club. Dat is een beslissing die ik heb genomen met de voorzitter en met mijn stafleden", aldus de oefenmeester, die sinds het ontslag van Ronald Koeman in 2021 trainer van de Catalanen is.

Ajax waardeert Xavi om zijn verleden als speler van FC Barcelona, en het feit dat hij bij Barca met veel jonge talenten heeft gewerkt, weet Sport. In Amsterdam beschikken ze ook over een jonge spelersgroep, waardoor ze in Xavi een goede match zien.

Vorig jaar won FC Barcelona onder Xavi de landstitel. Xavi was vrijwel zijn hele carrière als speler actief bij Barcelona. Hij veroverde met de Catalanen 25 prijzen, waaronder vier keer de Champions League en acht Spaanse titels. Met Spanje werd hij tussendoor tweemaal Europees kampioen en één keer wereldkampioen.

Valentijn Driessen noemde onlangs drie namen als mogelijke opvolgers van Van 't Schip. Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.