Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax contracteert opnieuw een Braziliaans talent

Ajax contracteert opnieuw een Braziliaans talent

4 mrt 2020, 12:40

Ajax heeft Giovannni Manson Ribeiro gecontracteerd. De 18-jarige Braziliaan komt over van Santos FC en zal volgend seizoen in eerste instantie aansluiten bij Jong Ajax. Hij tekent een 5-jarig contract.

De Telegraaf meldt dat de transfer van de jonge Braziliaan als complex werd ervaren. Giovanni wilde niet verlengen met Santos maar de club wilde de middenvelder niet naar Ajax laten gaan. Santos vond dat Ajax niet volgens de FIFA-regels handelde, de FIFA heeft nu besloten dat de Amsterdammers dat wel deden.

Ajax was niet de enige club uit Europa die interesse had in de Braziliaan. Ook Chelsea en PSG zouden interesse hebben in de middenvelder. Giovanni ziet Ajax echter als een pefecte tussenstap naar de Europese top.

Overmars heeft met Giovanni een 'koopje'. De regerend landskampioen hoeft alleen een opleidingsvergoeding van 500.000 euro te betalen aan Santos.

De middenvelder is de tweede Braziliaan die de Amsterdammers hebben gecontracteerd. Eerder dit jaar werd al bekend dat buitenspeler Antony volgend seizoen aansluit bij Ajax. Hij komt over van Sao Paulo.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.