Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax-coach Ten Hag benut uitduel met Heerenveen voor experiment

Ajax-coach Ten Hag benut uitduel met Heerenveen voor experiment

4 apr 2021, 22:36

Ajax-trainer Erik ten Hag gebruikte het gewonnen uitduel met sc Heerenveen (1-2) voor een experiment. Hij wilde wel eens zien of Devyne Rensch de geblesseerde Daley Blind op het middenveld kan vervangen. De kans is klein dat het 18-jarige talent donderdag tegen AS Roma ook op het middenveld start.

"Ik denk dat Rensch van al onze spelers het meest op Blind lijkt", zei Ten Hag. "Het lag ook zeker niet alleen aan hem dat ons middenveld er niet goed uitzag. Lasse Schöne en Joey Veerman kregen ook veel ruimte van Ryan Gravenberch en Davy Klaassen. En Martínez en Álvarez hielpen hem soms ook onvoldoende."

Ten Hag vond het niet raar dat hij een uitwedstrijd tegen Heerenveen benutte voor een experiment. "Ik zie de Eredivisie zeker niet als speeltuin. Maar volgens mij konden we ons dit wel permitteren", doelde hij op een voorsprong van 11 punten op PSV en AZ. "En we hebben gewoon gewonnen toch? Volgens mij ook verdiend. Maar we hebben niet goed gespeeld."

Het ligt voor de hand dat Ten Hag donderdag tegen AS Roma terugvalt op een formatie die de basis legde op een thuiszege op Young Boys (3-0) in de achtste finales van de Europa League. De trainer van Ajax kon toen geen beroep doen op Blind en liet Edson Álvarez op het middenveld spelen. Jurriën Timber startte als centrale verdediger en Rensch was de rechtsback.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.