Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax boekt zeer overtuigende zege op Vitesse

Ajax boekt zeer overtuigende zege op Vitesse

29 aug 2021, 16:23

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse aangrepen om het chagrijn over het gelijkspel van vorige week tegen FC Twente van zich af te spelen. De ploeg van trainer Erik ten Hag zegevierde met 5-0. Antony vierde zijn rentree in de basisformatie met een doelpunt en enkele fraaie dribbels en hoogstandjes.

Antony trof al in de 5e minuut doel, na een mooi hakballetje van Noussair Mazraoui. De vleugelspeler miste de voorbereiding op het seizoen en won met Brazilië olympisch goud op de Spelen. Tegen Vitesse kreeg hij de voorkeur boven Steven Berghuis. De oud-aanvoerder van Feyenoord was niet de enige speler met status op de bank bij Ajax. Devyne Rensch, eveneens opgeroepen voor Oranje, Nicolás Tagliafico, David Neres en Perr Schuurs zaten naast hem. Mohamed Daramy, de laatste aankoop uit Denemarken, bekeek het eenzijdige duel met zijn familie vanaf de tribune.

Vitesse startte in dezelfde formatie als donderdag, toen Anderlecht werd verslagen (2-1). De bezoekers uit Arnhem kwamen niet veel verder dan verdedigen in de Johan Cruijff ArenA. Riechedly Bazoer, die nog op een transfer hoopt, mocht niet mopperen dat hij vlak voor rust slechts een gele kaart kreeg voor een overtreding op Antony. Even voor zijn smerige tackle had Bazoer de 2-0 ingeleid. Hij werkte de bal onvoldoende weg, zodat Edson Álvarez raak kon koppen. De grensrechter dacht eerst nog dat de Mexicaanse doelpuntenmaker buitenspel stond. Maar de videoscheidsrechter zag wel dat Álvarez de bal van Bazoer kreeg.

Álvarez was vlak voor rust ook betrokken bij de 3-0. De middenvelder schoot op de lat, waarna Ryan Gravenberch wel doel trof (3-0). Antony was de smaakmaker bij Ajax. met zijn dribbels en trucjes. Sébastien Haller werkte hard, was voortdurend aanspeelbaar maar bleef vergeefs op zoek naar een doelpunt. Ajax kwam op 4-0 door een eigen doelpunt van Tomas Hajek. Davy Klaassen tekende in de 67e minuut voor de vijfde en laatste treffer. Zo stond er dezelfde uitslag op het bord als twee weken geleden toen NEC in Amsterdam op bezoek was.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.