Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax boekt tegen Vitesse zijn grootste overwinning van dit seizoen en stijgt naar achtste plaats

Ajax boekt tegen Vitesse zijn grootste overwinning van dit seizoen en stijgt naar achtste plaats

25 nov 2023, 23:01

Ajax heeft in de Eredivisie de grootste overwinning van het seizoen geboekt. Het elftal van trainer John van 't Schip versloeg Vitesse in de Johan Cruijff ArenA met 5-0. Ajax steeg door de zege naar de achtste plaats.

Verdediger Jorrel Hato, die dinsdag tegen Gibraltar op 17-jarige leeftijd zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal, opende in de 3e minuut de score. Kort daarna verdubbelde de IJslander Kristian Hlynsson de voorsprong.

Na rust liep Ajax snel verder uit. Verdediger Dominik Oroz passeerde in de 50e minuut zijn eigen doelman. Chuba Akpom kopte na een klein uur spelen de 4-0 binnen uit een hoekschop. Middenvelder Kenneth Taylor bepaalde in de 67e minuut de eindstand op 5-0.

Bij Vitesse, dat met 8 punten op de laatste plaat staat, zat trainer Edward Sturing voor het eerst op de bank na het vertrek van Phillip Cocu.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.