Ajax boekt simpele thuiszege op RKC Waalwijk

20 sep 2020, 20:41

Ajax heeft drie punten overgehouden aan het thuisduel met RKC: de Waalwijkers werden met 3-0 verslagen door doelpunten van Dusan Tadic, Zakaria Labyad en Lisandro Martinez.

Ajax was de gehele wedstrijd heer en meester en kwam al vroeg op voorsprong: Tadic maakte in de 10e minuut op acrobatische wijze de 1-0. Kort daarna leek Labyad de voorsprong van Ajax te verdubbelen, maar dat doelpunt werd afgekeurd doordat er eerder in de aanval een overtreding was gemaakt op RKC-speler Efmorfidis. In de 34e minuut was het alsnog Labyad die de 2-0 op het scorebord zette.

In de tweede helft werd er opnieuw een doelpunt van Ajax afgekeurd: ditmaal na buitenspel van Labyad. RKC kwam in de 69e minuut met 10 man te spelen, nadat Wouters de doorgebroken Labyad ten val bracht. Daarna liepen de Amsterdammers uit naar 3-0 door een kopbal van Martinez na een mooi uitgespeelde aanval.