Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax is ook veel te sterk voor ADO Den Haag: 5-0

Ajax is ook veel te sterk voor ADO Den Haag: 5-0

21 mrt 2021, 22:50

Ajax marcheert gretig en onverstoorbaar richting de 35e landstitel. De koploper was ook veel te sterk voor ADO Den Haag (5-0). De eindstand stond al na 50 minuten op het scorebord.

Ajax regeert de Eredivisie met een voorsprong van 11 punten op PSV en AZ, de nummers 2 en 3 van de competitie die ook nog eens een wedstrijd meer hebben gespeeld. De club uit Amsterdam was dit jaar nauwelijks te stoppen voor het eerste blok wedstrijden tot aan de interlandperiode. Van de 19 duels in verschillende competities werden er maar liefst 17 gewonnen en eindigden er 2 onbeslist.

ADO won slechts één van de laatste 23 competitiewedstrijden en is op basis van een slechter doelsaldo dan FC Emmen nu de nieuwe hekkensluiter van de competitie. Alles wijst erop dat de club met een slecht betalende Chinese eigenaar na 13 seizoenen op het hoogste niveau gaat degraderen.

Het was goed te zien dat de beste en misschien wel slechtste ploeg van de Eredivisie elkaar troffen in de Johan Cruijff ArenA. Wat was het krachtverschil groot tussen Ajax en ADO. Als de thuisploeg maar even aanzette, dan vielen de bezoekers bijna om. Het leek soms wel campingvoetbal, met 20 veldspelers op een hoopje in de buurt van de doelman van ADO.

Devyne Rensch eiste een hoofdrol op bij Ajax. De 18-jarige rechtsback opende de score en bereidde voor rust ook de 2-0 van Brian Brobbey en 4-0 van Dusan Tadic voor. Edson Álverez tekende voor de 3-0 van de thuisploeg. Brobbey mocht beginnen omdat Sébastien Haller ontbrak. Na een paar mindere optredens leek het thuisduel met ADO voor hem op het juiste moment te komen Maar nu zat hij thuis, waarschijnlijk met corona.

Trainer Erik ten Hag wilde niet bevestigden dat Haller en Jurriën Timber vanwege corona ontbraken. Vanwege privacyredenen wilde hij alleen kwijt dat Haller, Timber, Antony en de geblesseerde Noussair Mazraoui om verschillende redenen niet van de partij waren.

Ten Hag hield na rust rekening met het drukke programma van komende maand, waarin ook een bekerfinale en twee duels met AS Roma in de Europa League wachten. Hij wisselde Dusan Tadic, Davy Klaassen, Edson Álvarez, Brobbey, Nicolás Tagliafico voor Oussama Idrissi, Zakaria Labyad, Perr Schuurs, Lassina Traoré en Mohammed Kudus. In de tweede helft bleef het bij een treffer van Klaassen in de 50e minuut.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.