Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax boekt ruime oefenzege op Shakhtar Donetsk

Ajax boekt ruime oefenzege op Shakhtar Donetsk

18 juli 2023, 16:14

Ajax heeft de fans enigszins gerustgesteld na een teleurstellend seizoen, het vertrek van Dusan Tadic en Jurriën Timber, en een gebrek aan slagvaardigheid op de transfermarkt.

Het oefenduel tegen Shakhtar Donetsk was hoopgevend vanuit Amsterdams perspectief, eindigend in een 3-0 overwinning. Hoewel de zege in het juiste perspectief moet worden gezet, aangezien AEK eerder met 5-0 van dezelfde tegenstander won.

Mohammed Kudus was de uitblinker aan Amsterdamse zijde, met een doelpunt vanaf de strafschopstip, een assist bij een goal van Steven Bergwijn en een veldgoal. Zijn derde doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

De backs Devyne Rensch en Anass Salah-Eddine speelden ook uitstekend, waarbij laatstgenoemde verrassend genoeg Owen Wijndal op de bank hield. Het middenveld met Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Davy Klaassen was complementair.

Ajax heeft nog steeds werk te doen, vooral met het aantrekken van nieuwe spelers. Het behouden van Kudus voor nog een jaar kan de belangrijkste 'versterking' voor coach Steijn zijn. Enkele spelers, zoals Edson Alvarez en Jorge Sanchez, ontbraken vanwege vakantie na het winnen van de Gold Cup.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.