Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax boekt moeizame zege op FC Twente

14 apr 2024, 18:43

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen FC Twente gewonnen (2-1). De ploeg van trainer John van 't Schip toonde karakter na rust en kwam terug van een achterstand.

FC Twente blijft de nummer 3 van de Eredivisie, met een voorsprong van 5 punten op AZ. Ajax staat even vijfde, maar NEC speelt zondag nog tegen PEC Zwolle.

Ricky van Wolfswinkel kopte FC Twente in de 31e minuut op voorsprong, na een afgemeten voorzet van Daan Rots. Brian Brobbey maakte in de 59e minuut gelijk (1-1). De spits dacht vlak voor zijn gelijkmaker dat hij een penalty kreeg, maar de videoscheidsrechter corrigeerde arbiter Serdar Gözübüyük. Hij zag dat de overtreding van Youri Regeer net buiten het strafschopgebied was gemaakt.

De videoscheidsrechter corrigeerde Gözübüyük in de 81e minuut opnieuw, nadat oud-speler Anass Salah-Eddine van Ajax op een enkel van Devyne Rensch was gaan staan. Aanvoerder Steven Bergwijn belastte zich met de alsnog toegekende strafschop en schoot koelbloedig raak.

Johan Derksen sprak zich maandagavond in Vandaag Inside uit over de huidige crisis bij Ajax. "Die hele RvC van Ajax moeten ze een geweldige schop onder hun hol geven." Bekijk de beelden bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.