Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax boekt knappe overwinning op bezoek bij FC Utrecht

Ajax boekt knappe overwinning op bezoek bij FC Utrecht

28 aug 2022, 14:18

Met Steven Berghuis in een hoofdrol heeft Ajax ook de vierde competitiewedstrijd in winst omgezet. De 37-voudig international van het Nederlands elftal had met de openingstreffer en een assist bij het doelpunt van Brian Brobbey een groot aandeel in de uitzege op een machteloos FC Utrecht: 0-2.

Berghuis maakte bij Feyenoord naam als een gevaarlijke rechtsbuiten, maar bij Ajax heeft hij op die positie zelden kunnen overtuigen. Trainer Alfred Schreuder wisselde hem vorige week in het uitduel met Sparta Rotterdam. Tegen FC Utrecht mocht Berghuis als aanvallende middenvelder spelen en had in die rol een groot aandeel in de eenvoudige overwinning.

Berghuis kopte Ajax in de 10e minuut naar de 0-1. Hij knikte raak nadat de uitstekend spelende Edson Álvarez een hoekschop met het hoofd had verlengd. Berghuis bereidde in de blessuretijd van de eerste helft met een afgemeten voorzet ook de 0-2 van Brobbey voor.

Niet Berghuis, maar Dusan Tadic verving op de rechterflank de afwezige Antony, die nog steeds niet met zijn ploeggenoten traint omdat hij naar Manchester United wil. De aanvoerder uit Servië wordt de laatste weken door zijn nieuwe coach Schreuder door het elftal geslingerd. Steven Bergwijn krijgt de voorkeur als linksbuiten en Brobbey bewijst zich wekelijks als spits. Zo blijven er nog maar weinig posities over voor Tadic.

Het ambitieuze FC Utrecht maakte een machteloze indruk voor eigen publiek. Ook met de teruggekeerde Jens Toornstra in de gelederen kon thuisploeg de bezoekers nauwelijks in de problemen brengen. "Schaam je kapot", zongen teleurgestelde fans van de thuisploeg in de slotfase nadat ze Ajax het duel vanaf het eerste fluitsignaal hadden zien controleren en domineren.

Toch stapte Ajax niet ongeschonden in de spelersbus. Devyne Rensch en Daley Blind vielen geblesseerd uit. Rensch werd vervangen door de Mexicaanse aanwinst Jorge Sánchez. Youri Baas kwam als linksback in het veld. Owen Wijndal ontbrak bij Ajax vanwege een blessure. In de slotfase vroeg ook de aangeslagen Jurriën Timber om een wissel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.