Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax boekt 4-2 overwinning op Sparta

Ajax boekt 4-2 overwinning op Sparta

21 feb 2021, 22:55

Met speels gemak en veel spelvreugde heeft Ajax in de Johan Cruijff ArenA Sparta naar een nederlaag gespeeld (4-2). De koploper van de Eredivisie beleefde een heerlijke start van een week waarin ook nog zware ontmoetingen met Lille en PSV wachten.

Koploper Ajax houdt een voorsprong van 6 punten op het als tweede geklasseerde PSV, dat ook nog eens een duel meer heeft gespeeld. Het elftal van trainer Erik ten Hag vierde de tiende zege op rij, in verschillende competities. Een dergelijke serie werd in 2012 voor het laatst neergezet.

Goedkoop is duurkoop moet directeur voetbalzaken Marco Overmars van Ajax hebben gedacht toen hij vorige maand 22,5 miljoen euro uitgaf voor Sébastien Haller. De Franse spits was de op een na duurste aankoop in heel Europa tijdens de afgelopen transferperiode. Maar hij heeft in zijn eerste tien wedstrijden voor Ajax zijn waarde al bewezen.

Haller opende tegen Sparta de score en tekende ook voor 2-0. Hij heeft nu al 7 keer gescoord voor Ajax en vijf keer de beslissende assist op een treffer gegeven. De spits had zich de hele week op het duel voor kunnen bereiden, omdat Ajax hem heeft verzuimd in te schrijven voor de Europa League. Die blunder zal de club uit de hoofdstad nog wel even blijven achtervolgen.

Vlak voor het rustsignaal pegelde Perr Schuurs de thuisclub naar 3-0. De Limburger mocht weer eens starten omdat Devyne Rensch rust kreeg en Jurriën Timber de geblesseerde rechtsback Noussair Mazraoui moest vervangen. Ook Davy Klaassen bleef lang aan de kant, op zijn 28e verjaardag. Mohammed Kudus, hersteld van een knieoperatie, mocht hem vervangen. De Ghanees is nog niet zo ver als in het begin van het seizoen, maar bekroonde vlak na rust wel een prachtige aanval met de 4-0.

Ajax kon zich bijna geen betere voorbereiding wensen op de volgende wedstrijden tegen Lille en PSV. Antony en David Neres speelden allebei een helft. Kudus ging na een uur naar de kant voor Klaassen en Oussama Idrissi mocht aanvoerder Tadic aflossen. Ook Edson Álvarez hoefde de wedstrijd niet uit te spelen. De ingevallen Danzell Gravenberch profiteerde van de vele wissels bij de thuisploeg en scoorde nog tweemaal voor Sparta.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.