Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax bevestigt overeenstemming met Spartak en meldt transfersom Promes

Ajax bevestigt overeenstemming met Spartak en meldt transfersom Promes

24 feb 2021, 14:49

Ajax heeft de transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou bevestigd. De 29-jarige aanvaller tekent een contract van 3,5 jaar bij de topclub uit Rusland.

Ajax ontvangt minimaal 8,5 miljoen euro voor de 47-voudig international van het Nederlands elftal. Dat bedrag kan oplopen tot 11 miljoen euro, door afgesproken bonussen. Ajax nam hem ruim anderhalf jaar geleden voor bijna 16 miljoen euro over van Sevilla.

"Ik heb een goed verleden met Quincy", zei Ajax-trainer Erik ten Hag, die de Amsterdammer leerde kennen bij Go Ahead Eagles. "Hij heeft het vorig seizoen ook goed bij ons gedaan, ook met belangrijke doelpunten in de Champions League. Maar hij kwam met het verzoek dat hij terug naar Spartak wilde. Ik was daar niet zo blij mee. Maar hij mag de switch nu toch maken, omdat we met Oussama Idrissi een vervanger hebben gevonden."

Promes was tussen 2014 en 2018 vrij succesvol bij Spartak. Hij werd daar topscorer en eenmaal als beste speler van de Russische competitie verkozen. De aanvaller maakte de afgelopen duels al geen deel meer uit van de selectie van Ajax, in afwachting van zijn transfer.

Het vertrek van Promes liep vertraging op omdat de voorzitter van de Russische club aanvullende voorwaarden stelde. Hij wilde dat zijn club niet alle aansprakelijkheid draagt als Promes nog wordt veroordeeld voor betrokkenheid bij een steekpartij, waarbij een neef van hem in een been werd gestoken. Promes verbleef in december een paar dagen in een politiecel, maar werd zonder voorwaarden vrijgelaten. Een vertrek naar Rusland staat volgens het Nederlandse Openbaar Ministerie het onderzoek en eventuele vervolging niet in de weg.

De transfermarkt voor profvoetballers in Rusland sluit bijna een maand later dan in Nederland en de meeste Europese landen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.