Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax bevestigt komst van Noorse middenvelder Mannsverk

Ajax bevestigt komst van Noorse middenvelder Mannsverk

1 sep 2023, 12:50

Ajax heeft de komst van Sivert Mannsverk bevestigd. De 21-jarige Noorse middenvelder komt over van Molde FK en heeft voor vijf jaar getekend.

Mannsverk stond eerder dit jaar bij Feyenoord op de radar als alternatief voor Ramiz Zerrouki. Maar uiteindelijk bereikte de kampioen uit Rotterdam alsnog een akkoord met FC Twente over de komst van de international van Algerije.

Directeur Sven Mislintat ziet Mannsverk als mogelijke vervanger van Edson Alvarez, de verdedigende middenvelder die naar West Ham United is vertrokken.

De Noorse middenvelder is de elfde aanwinst van Ajax voor dit seizoen. Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Anton Gaaei, Josip Sutalo, Chuba Akpom, Gastón Ávila en Georges Mikautadze gingen hem voor. Ajax gaf zo'n 100 miljoen euro uit voor de nieuwelingen. De club verkocht voor zo'n 160 miljoen euro aan spelers.

Trainer Maurice Steijn vertelde donderdag na de nederlaag tegen Ludogorets (0-1) al dat Mannsverk de laatste aanwinst van deze transferperiode is. Ajax neemt vrijdag waarschijnlijk nog wel afscheid van Davy Klaassen, die bij Internazionale kan tekenen. Francisco Conceição staat nog in de belangstelling van FC Porto.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.