Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax bevestigt in gesprek te zijn met Jan van Halst over tijdelijke directiefunctie

29 aug 2023, 09:00

Ajax bevestigt in gesprek te zijn met Jan van Halst om hem tijdelijk en op titulaire basis toe te laten treden tot de directie, zoals Valentijn Driessen maandagavond al meldde bij Vandaag Inside (zie bovenstaande video).De club uit Amsterdam heeft na het vertrek van Edwin van der Sar aan het einde van het vorige seizoen geen algemeen directeur.

Ajax heeft Alex Kroes inmiddels voorgedragen voor die functie. Maar hij heeft een non-concurrentiebeding bij AZ, de werkgever waar hij formeel nog tot 1 september 2023 in dienst is. Het is nog niet bekend wanneer Kroes bij Ajax aan de slag kan.

Oud-voetballer Van Halst zit in de raad van commissarissen van Ajax, als technisch man. Ajax meldt dat het met hem in gesprek is over een tijdelijke aanvulling van de directie in afwachting van de uitkomst van de gesprekken tussen Kroes en AZ, die momenteel praten over een eventuele ontheffing van het non-concurrentiebeding.

Mocht Van Halst tijdelijk toetreden tot het directieteam, dan treedt hij af als commissaris van Ajax. De voormalig profvoetballer is sinds 26 mei 2023 lid van de raad van commissarissen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.