Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax bereikt ook akkoord met Sparta over afkoopsom voor Maurice Steijn'

'Ajax bereikt ook akkoord met Sparta over afkoopsom voor Maurice Steijn'

12 juni 2023, 15:12

Niets meer staat de transfer van Maurice Steijn naar Ajax nog in de weg. De Amsterdammers hebben namelijk nu ook een akkoord bereikt met Sparta Rotterdam over de afkoopsom voor de 49-jarige oefenmeester, dat meldt RTV Rijnmond.

Steijn had in zijn contract bij Sparta een clausule staan, waardoor hij voor een gelimiteerde transfersom de overstap naar de Johan Cruijff ArenA maakt. Steijn krijgt met Maduro een assistent met een verleden bij Ajax. De oud-voetballer is al langer in beeld bij zijn eerste profclub uit Amsterdam. Hij promoveerde zondag als assistent-trainer van Almere City naar de Eredivisie. Bakkati, de andere assistent, werkte het afgelopen seizoen samen met hoofdcoach Dick Advocaat bij ADO Den Haag.

Steijn voldoet niet helemaal aan het profiel dat Sven Mislintat twee weken geleden schetste. De nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax vindt John Heitinga, de interim-coach van de afgelopen maanden, nog te licht voor de functie van hoofdtrainer en vertelde dat hij op zoek was naar een oefenmeester die zijn ploegen dominant laat voetballen. Ervaring in de top is geen vereiste. "Dat had Jürgen Klopp ook niet toen we hem een kans gaven bij Borussia Dortmund", zei hij. 'Die trainde Mainz in de tweede Bundesliga."

Kjetil Knutsen leek lang de topkandidaat van Ajax. De Noorse oefenmeester laat FK Bodø/Glimt spectaculair voetballen, maar is uiteindelijk niet beschikbaar. Vervolgens is Steijn nadrukkelijk in beeld gekomen bij Ajax. De oud-voetballer van ADO en NAC Breda was als coach succesvol bij VVV-Venlo, met wie hij naar de Eredivisie promoveerde.

Hij behoedde Sparta vorig jaar na zijn aanstelling voor degradatie en eindigde afgelopen seizoen knap als zesde met de club uit Rotterdam. Niet altijd met aanvallend voetbal, maar Steijn had bij beide clubs ook geen selectie waarmee je altijd dominant kan spelen. Hij was als trainer minder succesvol bij ADO Den Haag, NAC Breda en Al-Wahda uit de Verenigde Emiraten.

Steijn moet na VVV-Venlo en Sparta nu Ajax weer succesvol maken. In Amsterdam hopen ze op een scenario als met trainer Erik ten Hag, die na avonturen met Go Ahead Eagles, het tweede elftal van Bayern München en FC Utrecht zonder ervaring in de absolute top in staat bleek Ajax naar de halve finales van de Champions League te loodsen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.