Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax bereikt akkoord over inleveren salaris

Ajax bereikt akkoord over inleveren salaris

7 juli 2020, 16:18

Ajax heeft laten weten dat de club en de spelers eind vorige week een akkoord hebben bereikt over een loonoffer. Dat melden verschillende binnenlandse media dinsdag.

Kort na het stopzetten van de Eredivisie gaf aanvoerder Daley Blind al aan dat de spelers de club door de coronacrisis financieel tegemoet zouden komen door een deel van het salaris in te leveren. Een definitief akkoord liet echter lang op zich wachten, maar de kogel is nu eindelijk door de kerk.

Dat er nu pas een akkoord bereikt is, ligt aan het feit dat er met alle spelers en zaakwaarnemers afzonderlijk een overeenstemming gesloten moest worden. Een aantal zaakwaarnemers wilden alleen in eerste instantie niet meewerken of het huidige contract aanpassen.

Bij de gesprekken waren de clubleiding, trainer Erik ten Hag en de spelersraad aanwezig. De spelersraad van Ajax bestaat naast Blind uit André Onana, Klaas-Jan Huntelaar, Hakim Ziyech, Nicolas Tagliafico, Joël Veltman en Dusan Tadic.

Vaste tafelgast Valentijn Driessen sprak zich eerder al uit over de situatie. 'Als je dan ziet dat Daley Blind van Ajax een miljoen euro salaris moet inleveren! Dan denk ik: waar gaat dit over? Iedereen is erbij geweest toen hij tekende, dat vind ik niet binnen proporties', reageerde Valentijn.

Volgens Johan hebben spelers de morele verplichting naar hun fans om salaris in te leveren. Hij vond het onsympathiek dat Ajax er nog niet uit was gekomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.