Ajax beloont zichzelf niet in eerste ontmoeting met Aston Villa

7 mrt 2024, 20:39

De eerste wedstrijd tussen Ajax en Aston Villa in de achtste finales van de Conference League heeft geen winnaar opgeleverd. Beide ploegen hielden elkaar op een doelpuntloos gelijkspel in de Johan Cruijff ArenA (0-0). De return is volgende week in Birmingham.

Ajax en Aston Villa kwamen nauwelijks tot kansen. De thuisploeg was tweemaal dicht bij de openingstreffer. Brian Brobbey schoot in de 34e minuut in het zijnet. Kenneth Taylor kreeg de bal in de 67e minuut niet voorbij doelman Emiliano Martínez, de held van Argentinië in de strafschoppenserie tegen het Nederlands elftal op het laatste WK in Qatar.

Beide ploegen eindigden het duel met tien man. Verdediger Ezri Konsa van Aston Villa kreeg in de 83e minuut zijn tweede gele kaart. Tristan Gooijer moest drie minuten later met een tweede prent vertrekken.

De eerste grote kans voor Ajax tegen Aston Villa was voor Brian Brobbey. Bekijk de kans voor de spits terug in de video bovenaan deze pagina.