Terug

Volg Vandaag Inside

Ajax beleeft goede generale voor Champions League-clash met Rangers FC

Ajax beleeft goede generale voor Champions League-clash met Rangers FC

3 sep 2022, 18:22

Steven Bergwijn heeft Ajax aan een ideale voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Champions League geholpen. De linksbuiten brak met de 1-0 en 2-0 het verzet van SC Cambuur en zag zijn ploeg vervolgens uitlopen naar een zege van 4-0.

Ajax is na vijf speelronden nog zonder puntenverlies in de Eredivisie. Komende woensdag is Rangers FC in Amsterdam de eerste tegenstander in de groepsfase van de Champions League. De Schotten, in de play-offs te sterk voor PSV, leden zaterdag een pijnlijke nederlaag tegen Celtic (4-0).

De 24-jarige Bergwijn heeft al zes keer gescoord in de eerste vijf competitiewedstrijden. Hij schaarde zich met die prestatie in een mooi rijtje. Henk Groot, Patrick Kluivert en Luis Suárez waren tot zaterdag de enige spelers van Ajax die dat ook ooit lukte.

Terwijl veel voetballers van Ajax deze zomer vertrokken naar het buitenland, besloot Bergwijn terug te keren naar de club waar hij een groot deel van zijn opleiding genoot. Goed presteren in de top van de Premier League is geen vanzelfsprekendheid als je bij de beste spelers van de Eredivisie hoort, zo weet hij inmiddels. Bij Ajax in de competitie en in de Champions League en bij het Nederlands elftal op het WK in Qatar kan hij zich opnieuw in de kijker spelen.

Na een roerige transferperiode weet trainer Alfred Schreuder inmiddels met wie hij tot aan de winterstop moet presteren. Schreuder zal zo veel als mogelijk spelers tevreden willen houden. Tegen SC Cambuur mocht Davy Klaassen voor het eerst dit seizoen aan een competitieduel beginnen. Een ijverige Mohammed Kudus speelde de gehele tweede helft.

Cambuur speelde veel defensiever dan vorig seizoen, toen het met maar liefst 9-0 in de ArenA verloor. Vier dagen voor het thuisduel met Rangers FC in de Champions League opende Bergwijn in de 35e minuut de score. De aanvaller haalde vlak voor rust verwoestend uit en verdubbelde zo de voorsprong. Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg hij rust en een publiekswissel.

Devyne Rensch tekende voor de 3-0, door zonder dat hij het wist een schot van Kenneth Taylor te verlengen. Kudus maakte de 4-0, op aangeven van Calvin Bassey. Zo was Cambuur een ideale tegenstander voor Ajax op weg naar het eerste duel in de Champions League.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.