Ajax behoudt 2-3 voorsprong in restant van uitduel met RKC

6 dec 2023, 20:14

Ajax heeft in het restant van het eerder gestaakte uitduel met RKC Waalwijk de 3-2-voorsprong vastgehouden. Via de Serviër Filip Stevanovic kreeg de thuisploeg in de laatste 10 minuten nog een goede kans op de gelijkmaker, maar zijn kopbal ging over. De wedstrijd werd eind september in de 84e minuut gestaakt door een hoofdblessure bij RKC-doelman Etienne Vaessen.

Ajax voerde alleen noodgedwongen wijzigingen door aan het begin van de hervatting. Doelman Jay Gorter en de jongelingen Amourricho van Axel Dongen en Silvano Vos ontbraken door een blessure en werden vervangen. Bij RKC is Vaessen sinds enkele weken weer fit genoeg om te keepen, nadat hij op 30 september buiten bewustzijn was geraakt na een harde botsing met Ajax-spits Brian Brobbey.

Het stadion in Waalwijk was redelijk gevuld voor het restant. Verder dan de kopkans voor Stevanovic kwam de thuisploeg niet. Ajax liet zich in aanvallend opzicht niet echt zien. Na afloop ontmoetten Vaessen en Brobbey elkaar nog even. De Ajax-spits gaf zijn shirt aan de keeper van RKC.

Op 30 september verspeelde Ajax tot twee keer toe een voorsprong. Brian Brobbey opende de score, Michiel Kramer maakte gelijk. Steven Bergwijn bezorgde Ajax in de 43e minuut de voorsprong vanaf de strafschopstip. Vlak na rust maakte Yassin Oukili weer gelijk, voordat Steven Berghuis de 3-2 maakte.

Ajax stijgt door de tweede uitzege van het seizoen naar de zesde plek. RKC verliest de veertiende plek op doelsaldo aan FC Utrecht.