Ajax begint 2024 met nipte zege op Go Ahead Eagles

14 jan 2024, 16:28

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles met heel veel moeite gewonnen (2-3). De club uit Amsterdam blijft de nummer 5 van de Eredivisie, maar heeft de achterstand op het als vierde geklasseerde AZ tot 5 punten verkleind.

Brian Brobbey schoot Ajax in de 27e minuut op voorsprong, na een mooie voorzet van Steven Bergwijn. Victor Edvardsen tekende op zijn 28e verjaardag in de 44e minuut voor de gelijkmaker. Benjamin Tahirovic schoot Ajax in blessuretijd van de eerste helft alsnog met een voorsprong de rust in (1-2).

Joris Kramer kopte de thuisploeg in de 58e minuut op gelijke hoogte. Vervolgens miste Go Ahead Eagles nog een paar grote kansen op een derde treffer voordat Devyne Rensch voor veel opluchting zorgde bij Ajax (2-3). De ingevallen Sylla Sow schoot in de laatste minuut van de reguliere speeltijd nog op de lat namens de thuisploeg.

Valentijn Driessen liet zich vrijdagavond bij De Oranjewinter uit over het vertrek van Maurits Hendriks bij Ajax. Bekijk het volledige fragment bovenaan deze pagina!