Terug

Volg Vandaag Inside

'Ajax bedingt verplichte optie tot koop op spits Lucca'

'Ajax bedingt verplichte optie tot koop op spits Lucca'

4 feb 2023, 00:00

Ajax heeft volgens clubwatcher Mike Verweij een verplichte koopoptie in het huurcontract van Lucca opgenomen. De Amsterdammers huren de boomlange spits dit seizoen van Serie B-club Pisa.

Lucca staat nog tot de zomer van 2026 onder contract bij Pisa, dat uitkomt in de Serie B. De Telegraaf meldde al eerder dat Ajax hem volgend jaar voor 10 miljoen euro kan overnemen van Pisa. Volgens Verweij is de koopoptie verplicht. "Dat schijnt. Nu huren en volgend jaar kopen", zegt de clubwatcher in de Kick-Off voetbalpodcast van De Telegraaf.

"Het is verbijsterend", vervolgt Verweij. "Schreuder heeft om een rechter centrale verdediger en een keeper gevraagd, maar blijkbaar zijn ze bij Ajax zo bang dat ze geen Champions League halen dat ze er een beetje op voorsorteren. Er was heel weinig mogelijk."

Ook Valentijn Driessen vindt het onbegrijpelijk: "Ze geven tien miljoen euro uit aan Rulli, maar hij is geen versterking waardoor je meteen kampioen wordt. Het probleem ligt niet alleen bij de keeper, maar bij het hele elftal. Daarom vind ik dat Ajax zich op glad ijs begeeft. Zij hebben een huishouding om de Champions League te moeten spelen", aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.