Terug

Volg Vandaag Inside

Agüero komt met verklaring over toekomst, einde carrière dreigt

Agüero komt met verklaring over toekomst, einde carrière dreigt

14 dec 2021, 11:36

De Argentijnse voetballer Sergio Agüero van FC Barcelona komt woensdag rond het middaguur met een verklaring over zijn toekomst. Hij doet dat samen met voorzitter Joan Laporta in stadion Camp Nou. Volgens Spaanse media gaat de 33-jarige spits dan vertellen dat hij zijn carrière per direct beëindigt. Agüero kreeg eind oktober in de thuiswedstrijd tegen Alavés te maken met hartproblemen.

De spits, topscorer aller tijden van Manchester City met 260 doelpunten, onderging in de dagen daarna diverse onderzoeken in het ziekenhuis. Barcelona verklaarde toen dat Agüero in ieder geval drie maanden niet zou voetballen.

Spaanse media meldden al snel dat de Argentijn van zijn artsen te horen had gekregen dat hij zijn carrière moet beëindigen. Hij weersprak die geruchten toen zelf in een boodschap op Twitter. "Naar aanleiding van de geruchten die rondgaan, kan ik zeggen dat ik de aanwijzingen van de clubartsen opvolg", aldus Agüero. "Ik doe tests en behandelingen en zie dan over negentig dagen hoe het herstel is verlopen."

De Argentijn verruilde City afgelopen zomer transfervrij voor Barcelona. Agüero wilde onder leiding van trainer Ronald Koeman graag samenspelen met zijn vriend Lionel Messi. Messi vertrok echter naar Paris Saint-Germain en Koeman werd eind oktober ontslagen.

Vanwege een kuitblessure moest Agüero lang wachten op zijn debuut voor Barcelona. De 101-voudig international (41 doelpunten) speelde in oktober vier wedstrijden in de Spaanse competitie en één in de Champions League. Hij maakte als invaller een doelpunt in de verloren Clásico tegen Real Madrid (1-2). Zes dagen later tegen Alavés moest Agüero zich kort voor rust laten vervangen vanwege pijn op de borst. Het lijkt erop dat dat zijn laatste optreden als profvoetballer was.

Agüero speelde in eigen land voor Independiente en in Spanje voor Atlético Madrid, waarmee hij in 2010 de Europa League en Europese Supercup won. In dienst van Manchester City (2011-2021) vierde de Argentijn onder meer vijf landstitels. Hij bezorgde de ploeg in 2012 met zijn winnende doelpunt diep in de blessuretijd van de laatste competitiewedstrijd tegen Queens Park Rangers (3-2) het eerste kampioenschap sinds 1968.

Agüero won afgelopen zomer met Argentinië de Copa América. Op het WK van 2014 verloor hij met zijn land de finale tegen Duitsland (0-1). De spits was een tijdje de schoonzoon van Diego Maradona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.