Terug

Volg Vandaag Inside

Afwezigheid Ronaldo verrast UEFA

Afwezigheid Ronaldo verrast UEFA

31 aug 2018, 14:34

MONACO (ANP) - De afwezigheid van Cristiano Ronaldo bij de loting voor de Champions League in Monaco zorgde voor verbazing bij de UEFA. ,,We hebben kort ervoor van Juventus gehoord dat hij niet zou komen. De reden ken ik niet'', zei UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin een dag later.

De afwezigheid van de Portugees leidde tot speculaties. Ronaldo zou beledigd zijn omdat de hoofdrol ging naar de Kroaat Luka Modric, die tijdens de bijeenkomst tot beste voetballer van Europa werd gekozen. Zijn zaakwaarnemer Jorge Mendes was duidelijk in de Portugese krant Record: ,,Cristiano Ronaldo heeft vijftien doelpunten gemaakt en daarmee Real Madrid opnieuw naar winst van de Champions League geleid. Het is belachelijk.''

Ceferin kon zich niet vinden in de kritiek van Mendes. ,,Tachtig trainers van clubs die deelnamen aan de Champions League en de Europa League alsmede 55 journalisten zijn tot deze keuze gekomen.'' De Sloveen deed niet mee aan speculaties. ,,Misschien was er een andere reden dat hij niet kwam.'' De kandidaten, met naast Ronaldo en Modric ook de Egyptenaar Mohamed Salah, wisten niet wat de uitslag zou zijn. Ronaldo had wel de prijs voor beste aanvaller in ontvangst kunnen nemen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.