Terug

Volg Vandaag Inside

Afstoppen spits Lukaku is grootste uitdaging voor de Engelsen

Afstoppen spits Lukaku is grootste uitdaging voor de Engelsen

14 nov 2020, 14:30

Volgens bondscoach Gareth Southgate van de Engelse nationale voetbalploeg is het afstoppen van de Belgische spits Romelu Lukaku de grootste uitdaging voor zijn team. Zondag neemt Engeland het op tegen België tijdens de voorlaatste wedstrijd van de Nations League.

"Hij is zonder twijfel een van de beste spitsen ter wereld", aldus Southgate. De 27-jarige Lukaku maakte in 87 interlands 55 doelpunten voor België. "Spelen tegen een spits als Lukaku is voor onze verdedigers een goede test. Het is een uitdaging om hem proberen af te stoppen, maar dat komt ook door al het talent rondom hem in de Belgische ploeg."

Engeland heeft met Harry Kane ook een absolute topaanvaller in de gelederen. De spits van Tottenham Hotspur en aanvoerder van de nationale ploeg heeft in 49 interlands al 32 interlandgoals gemaakt en zal op zoek gaan naar het record van Wayne Rooney (53 goals). "Dat kan hij absoluut halen", is Southgate resoluut. "Hij zal zeker in het rijtje van de grootste spitsen van Engeland aller tijden terechtkomen. Harry is een echte leider voor ons."

De eerste wedstrijd tussen Engeland en België in de Nations League eindigde in een 2-1-overwinning voor de Engelsen. België gaat aan kop in de groep met 9 punten uit vier wedstrijden. De ploeg van Southgate volgt met 2 punten achterstand op plaats 3. Groepsgenoten Denemarken en het nog puntloze IJsland staan zondagavond ook tegenover elkaar.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.