Terug

Volg Vandaag Inside

'Afrika Cup afgelast vanwege omikron-variant en klagende Premier League-clubs'

'Afrika Cup afgelast vanwege omikron-variant en klagende Premier League-clubs'

15 dec 2021, 09:45

De Afrika Cup gaat ook in 2022 niet door, weet het Franse RMC Sport woensdagochtend te melden. De organisatie heeft het besluit genomen vanwege de toenemende onzekerheid over de omikron-variant.

Het is de tweede keer dat de Afrika Cup niet kan doorgaan. De editie van 2021 werd eerder al uitgesteld naar 2022 vanwege corona. Volgens RMC Sport gaat de organisatie van de Afrika Cup de nieuwe afgelasting binnenkort wereldkundig maken. 'Verschillende bondscoaches hebben aangedrongen op een afstel van het toernooi in Kameroen', weet de Franse krant.

'Naast de problemen die de organisatie heeft met de ontwikkelingen rondom het muterende virus, wordt de Afrikaanse voetbalbond, CAF, geconfronteerd met ontevreden clubs. Voornamelijk clubs uit de Premier League willen hun spelers in januari niet afstaan', schrijft RMC verder. Na afloop van het toernooi in Kameroen zouden spelers namelijk nog eens 10 dagen in quarantaine moeten gaan.

Voor Ajax en PSV zou de afgelasting niet slecht uitkomen. In de drukke maand januari zou Ajax dan kunnen beschikken over Sébastien Haller en André Onana, terwijl PSV met Ibrahim Sangaré een potentiële Afrika Cup-deelnemer in de gelederen heeft. Wanneer de afgelasting definitief bekend wordt gemaakt is niet duidelijk.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.