Terug

Volg Vandaag Inside

Afrika Cup in 2021 terug naar de winter

Afrika Cup in 2021 terug naar de winter

15 jan 2020, 17:41

De eerstvolgende editie van de Afrika Cup, in 2021 in Kameroen, wordt weer in de winter gespeeld. Het eindtoernooi voor de beste nationale ploegen van Afrika stond gepland voor de zomermaanden: 11 juni tot en met 9 juli.

De voetbalbond van Kameroen, de Fecafoot, maakte het nieuws bekend. Volgens de bond wordt het toernooi verplaatst om "meteorologische redenen". Het toernooi vangt nu aan op 9 januari en eindigt een kleine maand later, op 6 februari.

De Afrika Cup werd lange tijd ook in de winter gespeeld, maar mede op verzoek van veel Europese clubs werd het toernooi verplaatst naar de zomer. Clubs uitten hun ongenoegen omdat ze middenin het seizoen spelers moesten afstaan.

De meest recente editie van de Afrika Cup werd vorig jaar gewonnen door Algerije. Dat toernooi vond wel in juni en juli plaats.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.