Terug

Volg Vandaag Inside

Afrika Cup begint op 9 januari 2022 in Kameroen

Afrika Cup begint op 9 januari 2022 in Kameroen

1 apr 2021, 20:40

De Afrika Cup zal van 9 januari tot 6 februari 2022 plaatsvinden in Kameroen. Dat maakte de Afrikaanse voetbalbond (CAF) bekend. De loting is op 25 juni 2021. Normaal gesproken zou het toernooi dit jaar in januari hebben plaatsgevonden, maar door de coronacrisis was dat niet mogelijk.

Het deelnemersveld bestaat uit 24 landenploegen, die over zes groepen van vier teams worden verdeeld. Er wordt nog om één ticket gestreden. Sierra Leone en Benin maken in een onderling duel in juni uit wie zich als laatste ploeg kwalificeert voor het eindtoernooi. Beide landen zouden elkaar afgelopen dinsdag treffen, maar door onenigheid over een aantal positieve coronatests aan de kant van Benin moest het duel worden uitgesteld.

De volgende 23 ploegen hebben zich gekwalificeerd: Kameroen, Algerije, Burkina Faso, Kaapverdië, Comoren, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Ethiopië, Gabon, Gambia, Ghana, Guinée, Guinée-Bissau, Ivoorkust, Malawi, Mali, Mauritanië, Marokko, Nigeria, Senegal, Soedan, Tunesië en Zimbabwe.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.