Afellay over strafschopmoment bij PSV - RKC: ‘Absoluut geen penalty’

12 sep 2022, 09:33

PSV heeft zondag een nieuwe tegenslag in de Eredivisie ternauwernood voorkomen. Het elftal van trainer Ruud van Nistelrooij stelde in de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk teleur en wist pas diep in blessuretijd afstand te nemen, na het benutten van een strafschop. Een onterechte penalty welteverstaan, zo stelt Ibrahim Afellay bij Studio Voetbal.

Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf PSV in de 96e minuut een strafschop nadat invaller Hans Mulder met zijn voet het hoofd raakte van Xavi Simons, wat werd beoordeeld als gevaarlijk spel. Cody Gakpo scoorde: 1-0. "Dit is geen penalty. Hij (Mulder, red.) is als allereerste bij de bal, en speelt duidelijk als eerste de bal", zegt Afellay. "Vervolgens komt Xavi Simons, die is natuurlijk 1.30 meter, dus dan heb je al snel dat je op die hoogte komt, maar ik vind dit absoluut geen penalty."

Pierre van Hooijdonk vindt het wél een terechte strafschop. "Ik vond het een penalty. Dit is een overtreding, als dit op de middenlijn gebeurt wordt er ook gefloten voor gevaarlijk spel. Ik vind dat je wel een risico neemt."