Terug

Volg Vandaag Inside

Afellay oordeelt hard over Van Bommel: 'In de omgang met heel veel mensen had hij problemen'

Afellay oordeelt hard over Van Bommel: 'In de omgang met heel veel mensen had hij problemen'

25 okt 2021, 09:16

Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart hebben zondagavond in Studio Voetbal gereageerd op het ontslag van Mark van Bommel bij Wolfsburg. Afellay denkt dat het snelle vertrek niet alleen te wijten is aan de slechte resultaten van afgelopen weken.

Van der Vaart vertelde over het ontslag: 'Wolfsburg is een club die heel veel geld heeft. Het maakt ze geen reet uit om een trainer eruit te gooien. Je moet gewoon presteren, zeker als je instapt bij een club die het heel goed gedaan heeft. Dit is natuurlijk heel snel. Het is weer een deuk voor zijn carrière. Uiteindelijk moet je gewoon winnen. Als je dat niet doet ben je als coach gezien.'

Afellay, die met Van Bommel bij PSV samenwerkte, was niet bepaald positief over de trainer. 'De berichtgeving toentertijd (na zijn ontslag in Eindhoven, red.) was heel duidelijk, dat hij in de omgang met heel veel mensen problemen had en dat dat niet soepel ging. Het moment waarop ze hem nu eruit gooien... Ik denk niet dat dat alleen op resultaten gebaseerd is. Ik vond dat hij zijn filosofie moeilijk over kon brengen. Je spelers moeten begrijpen wat jij wil. Ik denk dat daarin wel het een en ander niet goed is gegaan.'

'Ik vond niet dat hij het vermogen had om het goed over te brengen bij de spelers,' ging de analist verder. 'Maar het allerbelangrijkste is, je moet met mensen om kunnen gaan. Je hebt met verschillende karakters en verschillende nationaliteiten te maken. Hij ging op een gegeven moment ook vertellen hoe de arts moest opereren. Ik bedoel: schoenmaker blijf bij je leest.'

'In de beginperiode heeft hij het goed gedaan bij PSV. Dat is eigenlijk ook gebeurd bij Wolfsburg. Maar als je er dan zo vroeg uit wordt gegooid... Normaal zou je zeggen, trek het door tot de winterstop. Dat wil dus zeggen dat het niet alleen gebaseerd is op de resultaten,' concludeerde Afellay.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.