Terug

Volg Vandaag Inside

Afellay kritisch op Schmidt: 'Alsof hij met een kalasjnikov de wedstrijd in moet gaan'

Afellay kritisch op Schmidt: 'Alsof hij met een kalasjnikov de wedstrijd in moet gaan'

6 sep 2021, 09:53

Ibrahim Afellay ergert zich enorm aan het wisselbeleid van PSV-trainer Roger Schmidt. De oud-voetballer begrijpt niet waarom belangrijke spelers al vroeg naar de kant worden gehaald. 'Met hun individuele klasse kunnen ze dan alsnog iets doen, het zij een assist of een doelpunt', zei hij zondagavond bij Studio Voetbal van de NOS.

Schmidt wisselde afgelopen zaterdag Noni Madueke en Eran Zahavi na 55 minuten tegen AZ. Na ruim een uur werden ook Cody Gakpo en Marco van Ginkel gewisseld. 'Dat zijn de jongens die het in de loop van het seizoen, het voor je moeten gaan doen', maakt Afellay duidelijk. 'Het is alsof je dan iedere keer met een Kalasjnikov in je rug de wedstrijd in moet gaan. Dat is geen lekker gevoel als speler. Je wil het gevoel hebben dat je het vertrouwen krijgt, niet dat je als je de eerste helft niet goed speelt, je eruit gehaald wordt.'

De oud-voetballer van de Eindhovenaren twijfelt of het met de fitheid van de spelers te maken heeft. 'Als je aan spelers vraagt: wat doe je het liefst? Dan zeggen ze allemaal: wedstrijden spelen! Madueke is echt niet blij als hij na 55 minuten naar de kant moet, maar als jonge speler kan je niet met wegwerpgebaren aankomen, dan jaag je je trainer tegen je in het harnas.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.