Terug

Volg Vandaag Inside

Afellay: 'Hij hoeft niet naar de voedselbank, dan moet je God op je blote knieën bedanken’

Afellay: 'Hij hoeft niet naar de voedselbank, dan moet je God op je blote knieën bedanken’

12 feb 2024, 11:18

Ibrahim Afellay drukte de 18-jarige PSV'er Isaac Babadi zondagavond in Studio Voetbal op het hart dat hij zijn contract gewoon moet verlengen bij de Eindhovenaren.

Afellay vond het leuk dat Babadi afgelopen zondag in het gewonnen uitduel tegen Volendam (1-5) weer speelminuten mocht maken. "Het is een geweldig talent dat echt nadrukkelijk weer op de deur klopt. Het oogt allemaal supermakkelijk hoe hij voetbalt. Hij creëert altijd tijd en ruimte voor zichzelf, omdat hij zo een met de bal is. Dat is gewoon een genot om naar te kijken.”

Babadi ligt tot komende zomer vast bij PSV en kan nu een verbeterd contract tekenen. Afellay begrijpt niet waarom hij nog niet heeft getekend. "Deze jongen speelt bij een geweldige club en heeft genoeg om voor te spelen. Hij kan een voorbeeld nemen aan het pad dat Ismael Saibari heeft bewandeld: die brak door en is nu basisspeler. Babadi heeft te maken met een trainer die niet schroomt om jonge spelers voor de leeuwen te gooien. Hij moet gewoon zijn contract verlengen.”

“Op het moment dat hij niet in het eerste elftal speelt, heeft hij ook Jong PSV. Dat speelt ook op een heel goed niveau in de Keuken Kampioen Divisie en daar kan hij zich ook goed ontwikkelen", gaat de analist verder. "Als je zo’n goed contract voorgeschoteld krijgt bij PSV neem ik aan dat hij niet naar de voedselbank hoeft, want het zijn serieuze bedragen dat dat soort jongens verdienen. Dan moet je gewoon God op je blote knieën bedanken en dat contract tekenen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.