Terug

Volg Vandaag Inside

Afbreken bustocht Argentinië loopt uit op rellen: één dode en jonge fan (5) in coma

Afbreken bustocht Argentinië loopt uit op rellen: één dode en jonge fan (5) in coma

21 dec 2022, 08:45

De bustocht van de Argentijnse selectie door Buenos Aires is voortijdig beëindigd vanwege de enorme drukte in de hoofdstad. Messi & co verruilden de open bus voor enkele helikopters, waarna de sfeer grimmig werd en rellen uitbraken.

Naar schatting zijn tussen de 4 en 5 miljoen Argentijnen de straten in Buenos Aires op gegaan om een glimp op te vangen van de voetballers, die zondag in Qatar de wereldtitel veroverden. Het leidde tot chaotische taferelen en heel wat incidenten in de stad. Sommige mensen probeerden vanaf een viaduct in de bus te springen die daar onderdoor reed. Ook vielen mensen uit verkeerslichten en lantaarnpalen waar ze in waren geklommen.

Op het Plaza de la República, het beoogde eindpunt, braken mensen de deur open van de enorme obelisk, zo is te zien op beelden op sociale media. Ze wisten zo van binnenuit naar boven te klimmen, zodat ze door de gaten aan de bovenkant van de hoge pilaar uitzicht hadden op de omgeving.

Te druk

Op het plein was het zo druk, dat de autoriteiten besloten om de route die de bus zou afleggen te wijzigen. Op een gegeven moment werd de rijtoer beëindigd en stapten de spelers enkele helikopters in. Dit zorgde voor frustratie onder bezoekers die op de route zaten te wachten op de wereldkampioenen. Het leidde tot rellen met de politie en chaos in de overvolle hoofdstad. Hierbij zou een twintiger om het leven zijn gekomen en een jonge fan (5) in coma zijn geraakt. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is niet duidelijk.

Diverse tv-zenders doen live verslag van het volksfeest in Buenos Aires. De spelers, sommigen met ontbloot bovenlijf, showden vanaf de open bus de wereldbeker en hun gouden WK-medaille aan de toeschouwers langs de weg. Om de bus liepen bewapende agenten, om ervoor te zorgen dat het publiek enigszins op afstand bleef.

De Argentijnse voetballers arriveerden in de nacht van maandag op dinsdag in Buenos Aires. Hoewel het midden in de nacht was, stonden duizenden fans de spelers op te wachten. De selectie van bondscoach Lionel Scaloni reed in een open bus, die was versierd met de tekst 'wereldkampioen' en drie sterren vanwege de drie wereldtitels, richting het trainingscomplex van de bond. Daar konden de spelers nog een paar uur slapen voordat de officiële huldiging begon. Alle Argentijnen hebben dinsdag van de regering een vrije dag gekregen.

René van der Gijp was na de WK-finale lyrisch over Messi, die volgens René de aller-allergrootste is. Kijk het fragment van De Oranjewinter hieronder terug.

René lovend over Messi: 'Dan ben je de aller-allergrootste!'
4:19
René lovend over Messi: 'Dan ben je de aller-allergrootste!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.