Terug

Volg Vandaag Inside

AFAS stopt na twaalf jaar als hoofdsponsor van AZ

AFAS stopt na twaalf jaar als hoofdsponsor van AZ

2 nov 2021, 10:55

AZ gaat op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De Alkmaarse eredivisieclub en AFAS Software beëindigen na twaalf jaar de samenwerking, hebben beide partijen na overleg besloten. Dat betekent ook dat het stadion van AZ, dat nu het AFAS-stadion heet, een nieuwe naam krijgt.

Het softwarebedrijf stopt ook als shirtsponsor en als naamgever van het trainingscomplex voor de jeugdopleiding. AFAS volgde in 2010 de DSB Bank van de toenmalige clubvoorzitter Dirk Scheringa op als hoofdsponsor. Het contract werd eerst in 2013 en daarna nog eens in 2016 verlengd. "In de afgelopen twaalf jaar hebben wij met AFAS veel meegemaakt en enorme stappen gezet, onder meer op het gebied van onze jeugdopleiding", zegt Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ. "We kwamen van ver, maar zij hebben de club door dik en dun gesteund. Dat AFAS ons nu de ruimte geeft een volgende stap te zetten, is wat dat betreft ook veelzeggend."

Het is nog niet duidelijk welk bedrijf AFAS opvolgt als hoofdsponsor in Alkmaar. "AZ gaat de komende periode met belangstellenden in gesprek om de door AFAS en de club ingezette weg verder uit te bouwen", meldt de Noord-Hollandse club. "Daarbij zal er een nieuwe hoofdsponsor worden gezocht die AZ kan ondersteunen in de verdere weg naar de top."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.