Terug

Volg Vandaag Inside

Dick Advocaat wil Rangers verrassen met Feyenoord

Dick Advocaat wil Rangers verrassen met Feyenoord

28 nov 2019, 16:53

Trainer Dick Advocaat van Feyenoord ziet zijn vroegere club Rangers FC ook donderdagavond in de Kuip voor de Europa League als favoriet. "Ik zou het een verrassing vinden als wij weten te winnen", liet de 72-jarige Hagenaar weten in zijn vooruitblik.

"Natuurlijk, Rangers is geen Real Madrid of Manchester City. Maar ze hebben een heel goede ploeg. Dat heb je in de uitwedstrijd van Feyenoord in Schotland kunnen zien. Rangers dicteerde het spel. Maar goed, thuis of uit is altijd anders. In De Kuip kan alles gebeuren dankzij de steun van ons fanatieke publiek. Dat heeft FC Porto begin oktober hier gemerkt."

Feyenoord verloor met 1-0 van de Rangers in Glasgow en won met 2-0 van FC Porto in Rotterdam. Met vier punten, evenveel als de Portugese club, bezet de ploeg van Advocaat de derde plek in poule G. Young Boys en Rangers leiden met zeven punten.

Advocaat wilde niet met naam en toenaam zeggen welke pionnen hij tegen de Rangers moet missen. "Maar dat zijn er wel een paar", verzuchtte hij. "Ik ben nu vier weken bezig bij Feyenoord en heb voortdurend te maken gehad met geblesseerde spelers. Dus gericht trainen met een vaste ploeg is er nog niet bij geweest. Maar de jongens die nu een kans krijgen, zullen ongetwijfeld willen laten zien dat zij in het team horen."

De verdedigers Rick Karsdorp en Edgar Ié zijn er volgens Advocaat zeker niet bij. Aanvaller Nicolai Jørgensen, die zondag tegen FC Groningen al ontbrak (1-1), is een twijfelgeval. "Leroy Fer speelt in elk geval wel, maar in een andere rol dan in Groningen", legde Advocaat uit. "Hij speelde als middenvelder meer naar achteren, waardoor we in de laatste linie meer controle hadden. We verloren tegen Groningen echter de slag op het middenveld, omdat we daar een mannetje tekortkwamen. Dat moet tegen Rangers anders. We moeten winnen om in de race te blijven, dus we zullen met druk naar voren moeten spelen."

Advocaat, die tussen 1998 en 2002 werkzaam was bij het toenmalige Glasgow Rangers, bewaart mooie herinneringen aan zijn Schotse tijd. "Er zit bij die club zoveel liefde voor voetbal en voor de spelers en trainers. Je bent daar echt iemand."

VIDEO - Caravan Dick Advocaat gespot op parkeerterrein Feyenoord

Caravan Dick Advocaat gespot op parkeerterrein Feyenoord
3:45
Caravan Dick Advocaat gespot op parkeerterrein Feyenoord

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.