Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat wil dat KNVB nu al FC Groningen - Feyenoord afgelast

Advocaat wil dat KNVB nu al FC Groningen - Feyenoord afgelast

5 feb 2021, 15:33

Trainer Dick Advocaat van Feyenoord vindt dat de KNVB nu al moet besluiten om de uitwedstrijd van zijn club tegen FC Groningen te schrappen. "Afgelasten, natuurlijk. We krijgen zaterdagavond en zondag dingen die we twintig jaar niet hebben meegemaakt", zei Advocaat over het voorspelde winterweer. "Dan ga je toch niet zitten wachten?"

De KNVB besloot vrijdag al om drie wedstrijden die voor zaterdagavond op het programma stonden te vervroegen. "Dat heeft de KNVB heel goed gedaan", aldus Advocaat. "Maar ze weten toch ook wat er in de loop van zaterdagavond gaat gebeuren. Dan hoef je toch niet te wachten?"

FC Groningen - Feyenoord staat voor zondag 14.30 uur op het programma. "Ik ga er vanuit dat bij de KNVB verstandige mensen zitten, die in het coronaproces alle informatie van specialisten zijn nagegaan. Het is nu ook heel duidelijk wat de specialisten op weergebied zeggen. Ik kan me niet voorstellen dat ze dat bij de KNVB op een andere manier gaan interpreteren. Een paar jaar geleden werd FC Utrecht - Feyenoord op het laatste moment afgelast. De spelersbus van Feyenoord schoof toen op de terugweg van de ene naar de andere kant van de weg. Toen hebben ze gezegd: dit mogen we nooit meer meemaken. En het wordt zondag nog zoveel keer erger. Dan is de keuze toch niet zo moeilijk?"

Als de wedstrijd in Groningen doorgaat, dan stappen Advocaat en zijn spelers zondagochtend in de bus. "Maar ik ga er wel vanuit dat ze vanwege de weersomstandigheden zaterdagmiddag een beslissing nemen."

Advocaat wil tegen Groningen vasthouden aan het elftal dat vorige week PSV met 3-1 versloeg, dus met Bryan Linssen in de spits. "Ik vind hem op dit moment goed spelen. Hij scoort makkelijk, op de training ook. Ik heb eigenlijk geen reden om na de wedstrijd tegen PSV het elftal te wijzigen."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.