Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat wijst uitnodiging NOS af: 'Ik ga daar dan niet met hem zitten'

Advocaat wijst uitnodiging NOS af: 'Ik ga daar dan niet met hem zitten'

26 apr 2021, 12:11

Dick Advocaat schuift deze zomer aan bij VI Oranje. De trainer van Feyenoord heeft ook een uitnodiging gekregen van NOS, maar wees de aanbieding direct af. De Kleine Generaal was namelijk niet gediend van bepaalde uitspraken van Pierre van Hooijdonk in Studio Voetbal.

Van Hooijdonk noemde Advocaat onlangs ‘old school’ en dat kon de 73-jarige oefenmeester niet waarderen. 'Ik vraag mij af waarop hij dat baseert. We hebben hier de modernste mensen rondlopen, die allerlei data aan mij voorleggen. Dat weet hij (Van Hooijdonk, red.) niet, want ik zie hem hier nooit', vertelt Advocaat in een uitgebreid interview met NRC Handelsblad. 'Het irriteert me. Ik had een uitnodiging van de NOS om daar iets te doen als analist rond het EK voetbal deze zomer, dat heb ik afgezegd. Ik ga daar dan niet met Van Hooijdonk zitten.'

Advocaat gaat aan het einde van dit seizoen met pensioen. De huidige trainer van de Rotterdammers heeft al meerdere aanbiedingen gehad om aan de slag te gaan als analist. ‘Ik ga mij niet vervelen, ben ik helemaal niet bang voor. ‘Als mijn dierbaren mij maar niet vergeten, vind ik het prima. Ik zou het ongemakkelijk vinden als hier straks de laatste wedstrijd is, en ze afscheid van mij willen nemen. Het liefst loop ik dan naar de overkant, naar mijn auto, en ben ik weg’, aldus Advocaat.

Advocaat over rode kaart Berghuis: 'Hij zal moeten leren dat ...
1:56
Advocaat over rode kaart Berghuis: 'Hij zal moeten leren dat ...

 

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.