Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat schuift potentiële bondscoach naar voren: ‘Die wordt nergens genoemd’

Advocaat schuift potentiële bondscoach naar voren: ‘Die wordt nergens genoemd’

8 juli 2021, 13:45

Dick Advocaat kijkt er niet van op als de KNVB bij de zoektocht naar een bondscoach opnieuw bij Louis van Gaal uitkomt. Maar, de voormalig bondscoach vindt het wel vreemd dat de naam van Bert van Marwijk nergens wordt genoemd. 

‘Als je wil kiezen voor een ervaren trainer, dan zijn er vier beschikbaar: Van Gaal, Advocaat, Van Marwijk en Henk ten Cate', zei Advocaat tijdens de VI EK Live-talkshow van Kees Jansma. ‘Dan vind ik Van Gaal een duidelijke keus. Een goede keus? Dat moet hij nog bewijzen.’

Volgens het AD staat Van Gaal bovenaan het kandidatenlijstje van de KNVB om de na de uitschakeling op het EK opgestapte Frank de Boer op te volgen als bondscoach. Bij de voetbalbond wil niemand dat vooralsnog bevestigen. Van Gaal liet vorige week per mail weten dat hij niet wil zeggen of hij beschikbaar is. Hij was vorig jaar wel bereid met de KNVB te praten. De voetbalbond nam echter geen contact met hem op en koos voor De Boer.

Advocaat zou prima kunnen leven met Van Gaal als nieuwe bondscoach, maar verbaast zich over het feit dat Bert van Marwijk niet gelinkt wordt aan de openstaande vacature. ‘Ik hoor de naam van Van Marwijk nergens’, zegt Advocaat tegen Jansma. ‘Hij heeft het fantastisch gedaan, maar wordt nergens genoemd. Hij heeft zilver gepakt op het WK, dus hij hoort zeker in dat rijtje.’

Van 2008 tot 2012 was Van Marwijk bondscoach van Oranje. Op het WK van 2010 bereikte hij met Nederland de finale. In de eindstrijd in Johannesburg was Spanje destijds te sterk.  

Van Marwijk was clubtrainer bij onder meer Feyenoord, Borussia Dortmund en Hamburger SV. Met Feyenoord won hij de UEFA Cup. Als speler kwam Van Marwijk uit voor onder meer Go Ahead Eagles en MVV.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.