Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat ruziet vaak met assistent: 'Ze noemen ons Geer en Goor'

Advocaat ruziet vaak met assistent: 'Ze noemen ons Geer en Goor'

22 apr 2020, 09:02

Feyenoord maakte vandaag bekend volgend seizoen door te gaan met hoofdtrainer Dick Advocaat. Dat geldt als een lichtpuntje in deze moeilijke tijden van de coronacrisis. Assistent-coach en vertrouweling Cor Pot reageert tegenover De Telegraaf op de contractverlenging.

De staf van Feyenoord had zeker niet alle vertrouwen in een ommekeer dit seizoen. 'Maar Dick is altijd heel duidelijk, hij draait nergens omheen en is heel eerlijk naar de spelers toe. Dat gevoegd bij de energie die hij de spelers geeft, zorgde ervoor dat er al heel snel iets moois ontstond. Die gasten gingen er opeens voor, knokten voor elkaar en dat was waanzinnig voor de trainers en het publiek om te zien”, blikt Pot terug.

Advocaat is altijd duidelijk de baas bij de clubs en bonden waar hij gewerkt heeft, maar volgens Pot betekent dat niet dat Dick alleen maar 'ja-knikkers' om zich heen wil. 'We liggen juist regelmatig in de clinch. Spelers of mensen om ons heen kunnen helemaal niet begrijpen dat we fanatiek tegen elkaar ingaan. Ze noemen ons ’Geer en Goor’ als we zo in discussie gaan. Maar Dick blijft natuurlijk altijd de baas', verwijst Pot naar vriend van de show Gerard Joling.

Advocaat wordt wel eens geconfronteerd met de kritiek dat hij niet met jonge spelers zou kunnen werken. Pot, die al vaak met Advocaat samenwerkte bij onder andere Zenit Sint Petersburg en Fenerbahce, vertelt dat dat etiket niet juist is. 'Dick kijkt naar de kwaliteiten van spelers, niet naar hun leeftijd. Kijk, er moeten geen tien spelers van 20 jaar in de basis staan. Er moet wel een hiërarchie zijn in de ploeg. Maar hij is wel zo slim om spelers op te stellen die echt goed genoeg zijn.'

In het onderstaande fragment bespraken de mannen aan tafel de positie van assistent bij Feyenoord. 'Cor Pot is een Wereldgozer', aldus Jan Boskamp.

VIDEO - 'Advocaat wilde andere assistent bij Feyenoord'

'Advocaat wilde andere assistent bij Feyenoord'
2:47
'Advocaat wilde andere assistent bij Feyenoord'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.