Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat prijst karakter Feyenoord-spelers

Advocaat prijst karakter Feyenoord-spelers

22 nov 2020, 19:40

Feyenoord-coach Dick Advocaat prees het karakter van zijn ploeg die zich na een vroege achterstand met tien man naar een 3-1-zege knokte bij Fortuna Sittard. "De ploeg heeft al meerdere keren laten zien van een achterstand terug te kunnen komen. Qua karakter en mentaliteit zit het wel goed", zei Advocaat tegen FOX Sports.

"Als je met 1-0 achterkomt en dan nog met tien man komt te staan tegen een ploeg die onderaan staat en de punten hard nodig heeft, heb je met een 3-1-overwinning een prachtige prestatie geleverd", vond de coach. "In de eerste helft speelden we heel goed voetbal volgens mij."

Feyenoord kwam al na 30 seconden op achterstand via Zian Flemming en raakte in de 12e minuut Orkun Kökcü kwijt met een rode kaart. Via een volgens Advocaat geweldig doelpunt van Marcos Senesi en een benutte strafschop van Steven Berghuis gingen de Rotterdammers toch met een voorsprong de rust in.

"In de rust heb ik tegen de jongens gezegd, nu moet je laten zien dat je elkaar wil steunen en wil vechten. Het was niet mooi, maar strijd hebben ze geleverd. Ze zijn echt kapot", zei de coach. "Ik moet de hele achterhoede complimenten geven, de hele ploeg eigenlijk."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.