Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat over situatie Lil Kleine: 'Het is voor hem ook vervelend'

Advocaat over situatie Lil Kleine: 'Het is voor hem ook vervelend'

17 feb 2022, 14:06

De situatie rond de arrestatie van rapper Lil Kleine is 'ook voor hem' heel vervelend. Dat laat zijn advocaat Nienke Hoogervorst weten aan Shownieuws. 'Het heeft uiteraard een grote impact op hem. Het is vervelend uiteraard, ook voor hem.'

De 27-jarige Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, werd zondagavond aangehouden na een melding van een mishandeling aan de Prinsengracht in Amsterdam. Het slachtoffer zou zijn verloofde Jaimie Vaes zijn. Woensdag werd hij vrijgelaten zolang het onderzoek loopt. Volgens Hoogervorst is de rapper 'opgelucht'.

De raadsvrouw zegt dat Vaes nog geen aangifte tegen de vermeende dader heeft gedaan.

Wel is er vanuit de Amsterdamse politie een onderzoek gestart naar een mogelijke lek, zo bevestigen Hoogervorst en de politie. Op het zogenoemde juicekanaal Reality FBI verschenen screenshots van een gesprek waarin iemand zich voordeed als een medewerker van de politie. De 'agent' zegt onder meer dat hij foto's moest maken van de rapper. Lil Kleine 'had daar echt geen zin in', zo staat in het gesprek. Ook zou de rapper hebben gehuild en gezegd hebben spijt te hebben van zijn daden.

De politie zegt op de hoogte te zijn van de Snapchat-conversatie. 'Wij kennen deze chat en onderzoeken of de daarin gedeelde informatie van een politiemedewerker komt. Het delen van dit soort gegevens door politiemedewerkers kan en mag niet', zo meldt de politie op Twitter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.