Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat neef Promes reageert op mogelijke naturalisatie: 'Dan kan hij nooit meer Rusland uit'

Advocaat neef Promes reageert op mogelijke naturalisatie: 'Dan kan hij nooit meer Rusland uit'

11 dec 2022, 17:40

De neergestoken neef van Quincy Promes is ’verbolgen’ over berichten dat de Spartak Moskou-aanvaller aan uitlevering probeert te ontkomen door Russisch staatsburger te worden, zo schrijft misdaadverslaggever John van den Heuvel in De Telegraaf. Russische media melden dat de oud-Ajacied graag Rus wil worden en dat zijn aanvraag bij de Russische Federatie ligt.

Volgens de journalist Ivan Karpov heeft Spartak Moskou, de club waar Promes speelt, het initiatief genomen om de voetballer van de Russische nationaliteit te voorzien. Hier is nog geen besluit over genomen, maar Promes zou heel kansrijk zijn.

"Het is zo dat Rusland geen onderdanen uitlevert", legt Yehudi Moszkowicz uit, de advocaat van de neef van Promes. "Dus in die zin een ’slimme zet’ van hem”, concludeert Moszkowicz.

"Maar dat houdt niet in dat de zaak in Nederland tegen hem niet doorgaat. Hij zal gewoon vervolgd en ik denk ook veroordeeld worden. In het laatste geval zal hij nooit meer Rusland uit kunnen. Want als hij voet op andere bodem zet zal hij op een aanhoudingsverzoek van Nederland worden aangehouden en alsnog door dat land worden uitgeleverd", aldus de advocaat.

De advocaat van Quincy Promes, Robert Malewicz, wil niet reageren op de berichtgeving uit Rusland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.