Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat lovend over Sjaak Troost: 'Feyenoord moet hem behouden'

Advocaat lovend over Sjaak Troost: 'Feyenoord moet hem behouden'

17 jan 2020, 20:20

Sportief gezien gaat het Feyenoord, sinds de komst van Dick Advocaat, voor de wind. De Rotterdammers zijn net aan uitgeschakeld in Europa, maar in de competitie is de weg omhoog gevonden. Advocaat breekt in De Telegraaf nu een lans voor 'oer-Feyenoorder' Sjaak Troost, die volgens de Hagenaar bij Feyenoord blijven. Sjaak Troost nam in mei vorig jaar de lastige taak op zich om technisch directeur bij Feyenoord te worden.

In november nam droomkandidaat Frank Arnesen het stokje over van Sjaak Troost. Aan Troost werd toegezegd dat hij terug mocht keren in de raad van commissarissen, maar hier steken "De Vrienden van Feyenoord" nu een stokje voor. De RVC-leden zelf en de meeste zwaargewichten binnen het StiCo (Stichting Continuïteit die het gouden aandeel beheert, met onder meer oud-burgemeester Ivo Opstelten), vinden dat Troost wél belangrijk is voor de club en aan boord moet blijven.

Dick Advocaat staat ook achter Sjaak Troost en spreekt dat ook uit. Troost kreeg de nodige kritiek over zich heen wegens het aankoopbeleid van Feyenoord. "Ik ben hier twee maanden en ik heb heel goed met hem en Toon (van Bodegom, president-commissaris) gewerkt. Toon is meer op de achtergrond, dat is de grote man. Sjaak is nadrukkelijker aanwezig vanaf het begin bij alles. Dat doet hij in mijn ogen uitstekend", looft Advocaat zijn collega Troost.

"Het is een Feyenoorder, dat vergeet ook iedereen. Mensen maken fouten. Ik ook, een technisch directeur ook. En om die know-how van de ene op de andere dag weg te doen, vind ik zonde", pleit Advocaat voor het aanblijven van Troost.

Met deze uitspraken schaart Advocaat zich achter de supporters die al spandoeken bij het Maasgebouw hadden gelegd met de tekst: ’Sjaak moet blijven’ en 'Blokland rot op!'.

'Kan me voorstellen dat Feyenoord doodmoe wordt van Advocaat'

'Kan me voorstellen dat Feyenoord doodmoe wordt van Advocaat'
3:10
'Kan me voorstellen dat Feyenoord doodmoe wordt van Advocaat'

'Sjaak Troost is een slapjanus eersteklas'

'Sjaak Troost is een slapjanus eerste klas!'
4:12
'Sjaak Troost is een slapjanus eerste klas!'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.