Terug

Volg Vandaag Inside

'Advocaat Inez Weski gearresteerd'

'Advocaat Inez Weski gearresteerd'

21 apr 2023, 14:55

Advocaat Inez Weski, de raadsvrouw van Ridouan Taghi, is aangehouden. Dat melden goed ingevoerde bronnen aan het ANP, waarmee ze berichten van De Telegraaf en Het Parool bevestigen.

De reden van de arrestatie is niet bekendgemaakt, maar zou ermee te maken hebben dat Weski (68) informatie van haar cliënt vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met diens contacten in de buitenwereld zou hebben gedeeld.

In september vorig jaar, tijdens een zitting in de strafzaak tegen Youssef T., voormalig advocaat en neef van Taghi, kwam naar voren dat ook Weski als doorgeefluik van Taghi zou hebben gefungeerd. Weski was woest om die verdachtmakingen en ontkende in alle toonaarden. Ze noemde de beschuldiging "onjuist, onterecht suggestief en zeer laakbaar". Youssef T. is in februari veroordeeld tot 5,5 jaar cel.

Het moment van de arrestatie is opmerkelijk. Aanvankelijk was vrijdag nog een zitting gepland in het omvangrijke liquidatieproces Marengo. Daarin stond de dupliek (een laatste reactie van de verdediging) en het laatste woord op het programma. Weski had daar twee dagen voor gevraagd, woensdag was de eerste dag. Toen had ze haar deel voor dit moment afgerond, maar wel veel nieuwe onderzoekswensen gedaan, waar de rechtbank nog op moet reageren.

Haar advocatenkantoor Weski Advocaten in Rotterdam laat weten geen informatie te verstrekken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.