Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat wil bajesklant Kokorin naar De Kuip halen

Advocaat wil bajesklant Kokorin naar De Kuip halen

10 jan 2020, 18:05

Trainer Dick Advocaat hoopt dat de nieuwe technisch directeur Frank Arnesen de selectie van Feyenoord deze maand met twee spelers gaat versterken. De Hagenaar heeft zijn wensen kenbaar gemaakt bij de clubleiding. "We hebben echt één of twee spelers nodig voor als er iets gebeurt, we moeten dan vervangers hebben die hetzelfde kunnen", zei Advocaat op het trainingskamp in Marbella tegen Feyenoord TV. "Het bestuur is echt welwillend, ik heb het gevoel dat ze alles proberen om het te bewerkstelligen."

De vleugelverdedigers Rick Karsdorp en Ridgeciano Haps zijn al geruime tijd geblesseerd, net als Sven van Beek. Leroy Fer en Nicolai Jørgensen misten door fysieke problemen ook de nodige wedstrijden in de eerste seizoenshelft.

"Als iedereen fit is en er komen twee spelers bij, dan hebben we gewoon een uitstekende selectie voor de eredivisie", aldus Advocaat, onder wiens leiding Feyenoord van de twaalfde naar de vijfde plaats is geklommen. "We moeten Europees voetbal halen en daartoe zijn we ook in staat. Het is zaak deze lijn vast te houden en goed te starten."

Advocaat bevestigde later bij RTV Rijnmond dat hij graag Aleksandr Kokorin naar De Kuip wil halen. De Russische spits werkte samen met Advocaat bij de nationale ploeg. De kans dat Kokorin daadwerkelijk naar De Kuip komt, is niet al te groot volgens de De Kleine Generaal.

Kokorin zat recentelijk een jaar lang in de gevangenis. Samen met collega Pavel Mamajev mishandelden zij in oktober 2018 een man op straat in Moskou en gingen vervolgens in een café op de vuist met een ambtenaar.

Feyenoord opent de tweede seizoenshelft op 18 januari in De Kuip tegen sc Heerenveen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.