Terug

Volg Vandaag Inside

Advocaat Glennis Grace bepleit vrijspraak voor alle feiten

Advocaat Glennis Grace bepleit vrijspraak voor alle feiten

26 okt 2022, 16:28

Kerem Canatan, de advocaat van Glennis Grace, vindt dat zijn cliënte moet worden vrijgesproken van alle feiten waarvoor ze in de rechtbank terechtstaat. Woensdagmiddag eiste de officier van justitie tegen de zangeres een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van een maand voor het geweldsincident in een Amsterdamse supermarkt in februari dit jaar.

Canatan vindt dat er niet genoeg bewijs is voor de doodsbedreiging en mishandeling waar de zangeres van wordt verdacht, zo zegt de raadsman in zijn pleidooi. De officier van justitie noemde Glenda Batta, zoals de zangeres echt heet, de "initiatiefnemer" en "leider" van het geweldsincident. Alleen de tenlastegelegde doodsbedreiging kan het OM niet bewijzen. Batta zou gedreigd hebben met het doorsnijden van de keel van een medewerker.

Tijdens de zitting in de rechtbank in Amsterdam werd Batta geconfronteerd met bewakingsbeelden van het chaotische incident, waarbij supermarktmedewerkers werden getrapt en geslagen door een groep van vijf volwassenen en twee minderjarigen. De zangeres gaf als eerste een "duw in het gezicht" van de winkelmedewerker en gaf hem een knietje. Canatan ontkent dat Batta de Jumbo-medewerker überhaupt met haar knie heeft geraakt; op de beelden zou dat niet te zien zijn.

Daarnaast verwijt de raadsman het Openbaar Ministerie geen oog te hebben voor de belangen van Batta. Hij vindt dat zijn cliënte door haar bekendheid last had van een "nadeelsbehandeling" in plaats van een voorkeursbehandeling. Hij wijst daarmee onder andere op de pers aanwezig in de zaal en het aantal uren - een hele dag - dat is uitgetrokken voor de behandeling van de zaak. Volgens hem worden dergelijke zaken normaal gesproken met "een half uur" afgehandeld door de politierechter.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.